BVEStation

Author Topic: How Do I Make A Train that is not Gray?  (Read 2414 times)

Offline BVERailer

  • Operator
  • ***
  • Posts: 295
  • Rating: +0/-13
  • Gender: Male
  • Bartolo Colon Fan, Huge Foamer
    • View Profile
How Do I Make A Train that is not Gray?
« on: June 30, 2015, 09:19:54 pm »
Hello BVEStation. I am wondering how I can make a train that is not gray because some people make their trains gray. I am aiming for an R62 mostly, but I would also like to make an NJ Transit ALP-45DP.
I am BVERailer. I love to play openBVE and other simulation games. Please check out my YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCxp-G9E0TqfwJJQUQHiuZYw

Offline mrsam127

  • Global Moderator
  • Operator
  • ****
  • Posts: 407
  • Rating: +4/-0
  • Gender: Male
  • FAA Licensed Student Pilot
    • View Profile
Re: How Do I Make A Train that is not Gray?
« Reply #1 on: July 01, 2015, 06:39:22 am »
Hello BVEStation. I am wondering how I can make a train that is not gray because some people make their trains gray. I am aiming for an R62 mostly, but I would also like to make an NJ Transit ALP-45DP.
You have to create an exterior object in one of the applicable formats and code your series of objects into an 'extensions.cfg' file.

Look at the wiki pages here:
http://wiki.bvestation.com/index.php/Objects
http://wiki.bvestation.com/index.php/Trains

Check out my YouTube channel by clicking the picture above!

Offline BVERailer

  • Operator
  • ***
  • Posts: 295
  • Rating: +0/-13
  • Gender: Male
  • Bartolo Colon Fan, Huge Foamer
    • View Profile
Re: How Do I Make A Train that is not Gray?
« Reply #2 on: July 01, 2015, 09:06:19 am »
I am not that good at coding. The wiki says I need OS ATS1.dll, but whenever I load a train with that plugin, it says "A train plugin OS ATS1.dll caused the train to not load" or something like that. I really want an R62A with no gray exterior.
I am BVERailer. I love to play openBVE and other simulation games. Please check out my YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCxp-G9E0TqfwJJQUQHiuZYw

Offline celtictrainsim

  • New Recruit
  • *
  • Posts: 4
  • Rating: +0/-0
  • Gender: Male
  • BVEStation Member
    • View Profile
    • celtictrainsim
Re: How Do I Make A Train that is not Gray?
« Reply #3 on: October 01, 2015, 07:16:50 am »
Making a train isn't exactly simple. You can learn how from this tutorial:
http://www.roman-road.co.uk/temp/tutorial/
The tutorial is written for BVE4 but there is very little difference when applying the knowledge to OpenBVE routes.
To make the "exterior" you need to be a reasonably competent object builder.

Offline Bombardier01800

  • Head Admin
  • Dispatcher
  • ******
  • Posts: 749
  • Rating: +1/-0
  • Gender: Male
  • Apple Certified Macintosh Technician
    • View Profile
    • MBTA and NJT Transit Forums
Re: How Do I Make A Train that is not Gray?
« Reply #4 on: November 14, 2015, 11:39:41 am »
If the train has no exteriors it will load as gray boxes. As far as BVE is concerned, the "train" is really only the physics.
Jose
BVEStation Administrator

Offline BVERailer

  • Operator
  • ***
  • Posts: 295
  • Rating: +0/-13
  • Gender: Male
  • Bartolo Colon Fan, Huge Foamer
    • View Profile
Re: How Do I Make A Train that is not Gray?
« Reply #5 on: November 14, 2015, 11:58:45 am »
If the train has no exteriors it will load as gray boxes. As far as BVE is concerned, the "train" is really only the physics.
I know that now, thank you very much. 
I am BVERailer. I love to play openBVE and other simulation games. Please check out my YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UCxp-G9E0TqfwJJQUQHiuZYw